Peste 60% dintre antreprenorii care au aplicat pentru granturi HoReCa au ales BT ca banca partenera

Comunicat de presa 2021-11-26
Peste 60% dintre antreprenorii care au aplicat pentru granturi HoReCa au ales BT ca banca partenera
  • Banca Transilvania a finalizat deschiderea subconturilor de grant pentru toti beneficiarii care au cont la BT.
  • Peste 5.000 de beneficiari eligibili au ales Banca Transilvania.
  • Dupa 20 decembrie a.c. incep platile catre antreprenori.


Parte din programul de granturi pentru HoReCa, anuntat in iunie a.c., Banca Transilvania a fost aleasa banca partenera de peste 60% dintre antreprenori.

Dintre cei inscrisi pentru finantare nerambursabila in industria ospitalitatii, peste 8.000 sunt eligibili, iar pentru circa 5.000 dintre acestia BT este banca partenera.

Banca Transilvania a finalizat deschiderea subconturilor de grant pentru toti beneficiarii care au cont curent deschis la BT. Cei care nu sunt clienti ai bancii, vor avea disponibile conturile de grant in maxim doua zile de la deschiderea conturilor curente. Toate tranzactiile in/din subcontul de grant BT sunt scutite de comision.

De ce trebuie sa tina cont beneficiarii de granturi HoReCa:

  • Daca la data semnarii contractului de grant sunt datorii la bugetul de stat, sumele restante trebuie achitate cu prioritate din grantul primit, iar dovada platii trebuie completata in aplicatie. Verificarea sumelor restante si dovada platii este facuta de catre Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului.
  • In functie de suma primita, antreprenorii trebie sa mentina activitatea 6 sau 12 luni de la data primei transe a grantului.


Pana in 14 decembrie a.c. vor fi semnate toate contractele de furnizare de ajutor de stat. Dupa 20 decembrie a.c. incep platile catre antreprenori, iar beneficiarii - IMM-uri din industria ospitalitatii, cum sunt hotelurile, restaurantele, pensiunile, agentiile de turism si organizatorii de evenimente - pot folosi sumele pentru orice are legatura cu activitatea desfasurata.